Voor heel Den Hout een cadeautasje

Samen met KBO, Dorpsbelang, zorgboerderij Levensvreugde en de cliënten van de dagbesteding in ons dorpshuis verrasten we zaterdag 20 maart alle huishoudens van Den Hout met een tasje vol leuks om de vervelende tijd even te doen vergeten. Een pak pannenkoekenmeel, een zak met koekjes, bloemenzaad, een kaarsje met een boodschap, een kortingsbon van ijssalon ViaVia, een kaart om de groeten uit Den Hout over te brengen, een vrolijk gekleurde bloem en een prachtig stuk proza in een foto-aandenken. Voor iedereen, van ons allemaal!

Stemmen in Den Brink

Bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer is Den Brink open op woensdag 17 maart van 7.30 tot 21 uur. Den Brink wordt compleet coronaproof ingericht zodat je veilig je stem kan uitbrengen.

Geen bloedprikken op 19 februari

Op vrijdag 19 februari is eer geen bloedprikken. De mensen van het Amphia zijn er 26 februari weer.

Inschrijven voor Nieuwjaarscafé

Het Nieuwjaarscafe wordt dit jaar iets anders gevierd dan normaal. Geen zalen vol gezelligheid en met elkaar in Den Brink lekker een borrel drinken op het nieuwe jaar. Wil je wel die ouderwetse gezelligheid en toch een beetje samenzijn? Dat kan op zondag 3 januari. Meld je aan voor 29 december via dit aanmeldformulier Houtse nieuwjaars toast. De laatste informatie over het programma vind je op de facebook pagina van het Houts Nieuwjaarscafé. Tot snel en alvast fijne feestdagen!

Spreekuur wijkagente en Surplus

Met inachtneming van alle gezondheidsregels wordt donderdag 3 december van 10 tot 11 uur een spreekuur gehouden voor alle Houtenaren. Wijkagente Daphne van den Beuken en Surplus-vertegenwoordiger Tessa van Grevenhof zullen in Den Brink aanwezig zijn om allerlei vragen te beantwoorden.

Bestuur dorpshuis weer op volle sterkte

Met de komst van Adriette van Dongen (links) als nieuwe voorzitter en Corne van Loon (2e links) die in het bestuur van de stichting plaatsneemt als lid van de onderhoudscommissie is de club van wijze mensen van Den Brink weer compleet. Naast deze twee nieuwe leden bestaat het bestuur uit Jelle van der Veen, Jeannette van Groesen, Jan Pheninckx en Petra van Groesen (vlnr). Zij verzorgen veelal op de achtergrond het reilen en zeilen van Stichting Dorpshuis Den Hout.

Bekijk hier de foto van Bestuur dorpshuis weer op volle sterkte. Sleutelwoorden:

Ook in Den Hout nu steeds meer corona-positieven

We krijgen steeds meer berichten over mensen in Den Hout die een positieve coronatest hebben gehad. Met klem vragen we om met elkaar alle voorzorgsmaatregelen te nemen om elkaar niet te besmetten. Blijf thuis als je je niet oké voelt. Dorpshuis Den Brink is voor haar vaste gebruikers gewoon open. Ook ben je van harte welkom om met ons contact te zoeken als we je ergens bij kunnen helpen. Samen met KBO en Dorpsbelang Den Hout werd eind oktober een flyer in heel Den Hout bezorgd met de vraag of we iets kunnen betekenen. Op dit moment werken we, samen met stagiaire Samme aan een lijst van bewoners die een eenpersoonshuishouden voeren. We gaan die mensen actief benaderen om met elkaar in contact te blijven.

Nog meer regels om te volgen

Ook in Den Brink gaan we proberen dat verduvelde virus er nu echt onder te krijgen! Hou rekening met het feit dat je altijd een mondkapje moet dragen bij binnenkomst. De horeca is vooralsnog gesloten. De verenigingen die bij ons gebruik maken van diverse ruimtes, daar communiceren we direct mee als alle regels en verplichtingen duidelijk zijn. Let wel: alles voor de gezondheid van ons allemaal.

Net weer open en nu op naar de zomervakantie?

Onnodig om te zeggen dat we een beetje een rare tijd hebben gehad. Hopelijk is iedereen op een gezonde manier de tijd doorgekomen. Nu we weer een klein beetje bezig zijn met het ontvangen van bezoekers, komt de zomersluiting er aan. De aanstaande zomersluiting was onze eerste deadline om naar toe te werken. De bijeenkomsten die we tot nu in Den Brink hadden, konden we behoorlijk Coronaproef laten plaatsvinden. Een goed vooruitzicht! De zomersluiting begint op 10 juli en loopt sowieso tot 24 augustus. In de laatste week van de vakantie zal Den Brink wel het festival Pluk de Dag gastvrij ontvangen. Enkele andere feiten: Jack Loonen heeft, na vele jaren in het bestuur te hebben gezeten, het stokje voor Bouw en Onderhoud overgegeven aan Corne van Loon. Onnodig te zeggen dat we Jack heel hartelijk bedanken. Hij blijft wel als barvrijwilliger op het lijstje. We zijn Jack dus niet kwijt! Om de familietraditie in ere te houden, heeft Adriette van Dongen de vacante functie van voorzitter van het stichtingsbestuur op zich genomen. Samen met Corne gaat Adriette voor nieuwe impulsen in het bestuur zorgen. Keileuk! In de loop van augustus kunnen we hopelijk ook weer een beetje vooruit gaan kijken. Misschien kunnen we wel wat meer evenementen organiseren zoals coronaproef-kookworkshops, avondje met vrijwilligers... We houden jullie op de hoogte. Heb een mooie zomer. Tot snel!

Tijdelijke sluiting

Naar aanleiding van de nieuwste RIVM-adviezen en in overleg met alle gebruikers, is Dorpshuis Den Brink vanaf heden tot 28 april 2020 gesloten.

Het bloedprikken op vrijdag gaat WEL door, tussen 09.00 en 09.30 uur.
We volgen de RIVM adviezen nauwgezet en zullen u hierover, indien nodig, verder informeren.

Het dorpshuis en het bestuur zijn in deze dagen het best bereikbaar via info@dorpshuisdenbrink.nl.